Sosyal ağlar :

DİL

PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

MUHASEBE STANDARTLARI

Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. RESMİ GAZETE

   MAKALELER

Sizin Sorduklarınız

 SİZİN SORDUKLARINIZ

 

SORU: İŞ ORTAKLIĞI ŞEKLİNDE KURULMUŞ BİR MÜKELLEFİMİZ BİR RESMİ KURUMA İHALE İLE YEMEK HİZMETİ VERMEKTEDİR.İŞ ORTAKLIĞI ADINA KESİLEN KIRMIZI ET FATURALARININ %1 Mİ YOKSA % 8 Mİ OLARAK İŞLENECEKTİR.KIRMIZI ETİN PERAKENDE SATIŞINDA %8 TOPTAN SATIŞINDA İSE %1 OLARAK İŞLENECEĞİ BELİRTİLMEKTEDİR.ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA TOPTAN SATIŞ TAN KAST EDİLEN ALICININ GERÇEK USULDE VERGİ MÜKELLEFİ OLMASIDIR. YANİ BİZİ KIRMIZI ET FATURALARINI YÜZDE KAÇ OLARAK İŞLEYEYİM.ÇÜNKÜ KESİLEN FATURADA KDV BELİRTİLMEMİŞ SADECE DAHİL OLARAK YAZILMAKTADIR.BU KONUDA BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR.CEVAT KEREM

 

CVP-SAYIN KEREM,TOPTAN PERAKENDE KAVRAMI 1 NOLU LISTEDE GECMEKTEDİR.KANUNUN 28’İNCİ MADDESİNİN BAKANLAR KURULUNA VERDİĞİ YETKİYE DAYANILARAK YAYIMLANAN 2002/4480 SAYILI KARARNAME EKİ I SAYILI LİSTENİN 4. SIRASINDA SAYILAN KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN ETLERİ VE BAĞIRSAĞININ (BUNLARIN HERHANGİ BİR KATKI MADDESİ KULLANILARAK İMAL EDİLEN ÜRÜNLERİ HARİÇ) TOPTAN TESLİMLERİNE % 1, PERAKENDE TESLİMLERİNE İSE % 8 ORANINDA KATMA DEĞER VERGİSİ UYGULANMASI GEREKMEKTEDİR. ANCAK KIRMIZI ET TESLİMLERİ İLE İLGİLİ,VERGİ ELEMANLARI, KURUMLARIN PERSONELİNE VERDİKLERİ YEMEKTE KULLANMAK ÜZERE SATIN ALDIKLARI ETLERİN PERAKENDE SATIŞ OLDUĞUNU VE YÜZDE 8 ORANINDA KDV' YE TABİ OLMASI GEREKTİĞİ İDDİASI İLE GERİYE YÖNELİK OLARAK VERGİ İNCELEMESİ YAPMAKTA VE MÜKELLEFLERE VERGİ VE CEZA TARHİYATI DÜZENLENMEKTEDİR.

İNCELEME ELEMANLARI BU GÖRÜŞLERİNİ 92/3896 SAYILI KARARNAME VE 31 SERİ NO.LU  KDV GENEL TEBLİĞİ VE MALİYE BAKANLIĞI'NIN VERDİĞİ ÇEŞİTLİ ÖZELGELERE DAYANDIRMAKTADIR. (30.6.1995 TARİH VE 35757 SAYILI, 13.3.1996 TARİH VE 10361 SAYILI, 31.10.1997 TARİH VE 42252 SAYILI, 21.4.1999 TARİH VE 15157 SAYILI ÖZELGELER).YARGININ BAKIŞ AÇISI İSE MALİYE BAKANLIĞI'NIN BU GÖRÜŞÜNE KARŞILIK, NİHAİ YARGI MERCİİ OLAN DANIŞTAY TARAFINDAN BU KONUDA HENÜZ VERİLMİŞ BİR KARAR YOKTUR.

ANCAK; ANKARA 2 NO.LU VERGİ MAHKEMESİ'NİN 15 ARALIK 1998 TARİH VE E:1998/62, K.1998/812 SAYILI;

"...KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE ÖZEL KURULUŞLARIN ÇALIŞAN PERSONELİNE YEMEK VERMEK AMACIYLA ET ALIMLARINDA, NİHAİ TÜKETİCİ ÇALIŞAN PERSONEL OLMAKTA, ETLER İŞLENDİKTEN SONRA YEMEK ŞEKLİNDE PERSONELİN HİZMETİNE SUNULMAKTA, PERSONEL DE BU KURULUŞLARA YEMEK BEDELİ OLARAK BİR BEDEL ÖDEMEKTEDİR. BU BEDEL İÇİNDE YETERİ KADAR KAR PAYI DA BULUNMAKTADIR. BU NEDENLE, BU KURULUŞLARA YÜKSEK MİKTARDA YAPILAN ET SATIŞLARININ PERAKENDE SATIŞ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEREK % 8 ORANINDA KDV  UYGULANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR. KALDI Kİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU'NDA DA BU KONUYA YÖNELİK BİR DÜZENLEME BULUNMADIĞINDAN VE KİŞİYİ BORÇ ALTINA SOKAN YÜKÜMLÜLÜKLER KANUNLA DÜZENLENECEĞİNDEN, İNCELEME RAPORUNA DAYANILARAK TARH EDİLEN VERGİ VE CEZADA YASAL İSABET GÖRÜLMEMİŞTİR..." ŞEKLİNDEKİ KARARI; KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE ÖZEL SEKTÖR KURULUŞLARININ ÇALIŞAN PERSONELİNE VERDİĞİ YEMEKTE KULLANILMAK ÜZERE YAPILAN "ET" TESLİMLERİNİN TOPTAN SATIŞ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ VE YÜZDE 1 ORANINDA KDV'YE TABİ TUTULMASI SONUCUNU DOĞURMAKTADIR.

ANCAK SİZDE ÖNEMLİ BİR EKSİK YÖNDE FATURADA .KDV DAHİL KESİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.KDV DAHİL PERAKENDE SAFHADA KESILIR.ANCAK FATURA UZERINDE KDV ORANI BELIRTILMEMIS VE KDV SI AYRILMAMIS ISE ZATEN KDV AYIRMANIZA DA IMKAN YOKTUR.İDARE TARİFE İLE BELİRLENMİŞ MAL VE HİZMET TESLİMLERİNDE KDV DAHIL DE İÇ YÜZDE İLE KDV Yİ AYIRIP İNDİRİM KONUSU YAPILABİLECEĞİNİZİ İFADE ETMEKTEDİR.AKARYAKIT,ELEKTRİK,SU V.B.GİBİ.KDV GÖSTERİLMEYEN FATURALARDA ÖNEMLİ OLAN BU NOKTAYI DA UNUTMAYIN.

 

SORU:İMALATIMIZDA KULLANDIĞIMIZ ALÜMİNYUM İÇİN SATICI FİRMADAN ALDIĞIMIZ ALIŞ

FATURALARIMIZDA;BU KONUDAKİ EN SON TEBLİĞE GÖRE 104-105 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL

TEBLİĞİ

1- ALÜMİNYUM KÜLÇENİN VEYA BİLLET ALIŞ SATIŞINI YAPIYORSA KDV TEVKİFATI

UYGULAYACAKTIR,

2- HURDA ALÜMİNYUM ALIMLARIMIZ İÇİN % 0 KDV UYGULAYACAKTIR,

3- CURUF SATIŞLARIMIZ İÇİN (ALÜMİNYUM İŞLEME ATIKLARI İÇİN)% 0 KDV

UYGULAYACAKTIR

3- -HURDADAN İMAL EDİLEN ALÜMİNYUM KÜLÇE VEYA ALÜMİNYUM BİLET ALIMLARIMIZDA

KDV TEVKİFATI UYGULAMAMASI GEREKMEKTEDİR DEĞİLMİ, BİZE HURDADAN İMAL EDİLEN

KÜLÇE İÇİN TEVKİFATLI FATURA DÜZENLEMİŞTİR, %18 KDVLİ FATURA DÜZENLENMESİ

GEREKMEZMİYDİ BU KONUDA ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TEBLİĞ BULMACA GİBİ

GELDİ BANA VEYA BEN ANLAYAMADIM.DOĞAN TEKERCİ

 

CVP-HURDA DA KDV ORANI SIFIR,ALIRKEN VEYA SATARKEN FARKETMİYOR, FAKAT HURDADAN IMALAT YAPILMIS VE ÜRÜN HALE GETİRİLMİŞSE BUNA GÖRE, ALÜMİNYUM PROFİL VE ALÜMİNYUM LEVHA TESLİMLERİNDE KDV TEVKİFATI; BUNLARI DOĞRUDAN SLAB, BİLLET, KÜLÇE GİBİ HAM MADDELERDEN İMAL EDENLER TARAFINDAN YAPILACAK İLK TESLİMLERİ İLE , BUNLARI İTHAL EDENLER TARAFINDAN YAPILACAK İLK TESLİMLERİNDE TEVKİFAT UYGULANACAK, PROFİL VE LEVHANIN İLK ÜRETİCİLERİ VE İTHALATÇILARINDAN SONRAKİ SAFHALARDAKİ TESLİMLERİ KDV TEVKİFATINA TABİ TUTULMAYACAKTIR. ÖTE YANDAN, 104 SERİ NO.LU KDV GENEL TEBLİĞİNİN DEĞİŞİKLİK YAPTIĞI, 96 SERİ NO.LU KDV GENEL TEBLİĞİNİN (5.3) NUMARALI BÖLÜMÜ KAPSAMINA GİREN VE LEVHA İLE PROFİL DIŞINDA KALAN DİĞER ALÜMİNYUM MAMULLERİNİN HER SAFHASINDA KDV TEVKİFATI UYGULANACAĞI TABİİDİR.

 

SORU: YURTDIŞI SATIŞLARIMIZDAN DOĞAN CARİ HESAP BAKİYE TAHSİLATLARIMIZI YAPARKEN ÇÖZEMEDİĞİMİZ BİR KONU VAR.İRAN'A CİDDİ BİR İHRACATIMIZ VAR.AMA BU ÜLKENİN DIŞ ÜLKELERLE YAPILAN TİCARETİNDE BANKALARDAN PARA TRANSFERİ ALIŞ VERİŞLERİNDE SIKINTI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR ALICIMIZ.BİZ YÜKSEK MİKTARLI ŞATIŞLARIMIZ DAN KAYNAKLANAN TAHSİLATLARIMIZI ISRARLABANKADAN YAPMAK İSTEMEMİZE RAĞMEN ÇOĞUNLUKLA YAPAMIYORUZ.ZAMAN ZAMANTAHSİLATLARIMIZIN ELDEN ALINANLARI DÖVİZ BEYAN TUTANAĞINA BİNAYEN BELGELENDİRİYORUZ.BU KONUDA SİZİN ÇÖZÜM ÖNERİNİZ NEDİR?

 

CVP-İHRACATLARINDA ,100 BİN USD NIN ALTINDA GÇB LERI DUZENLETIRSENİZ,DAB MECBURIYETINDEN KURTULACAGINIZDAN,TAHSILATLARINI ELDEN DE YAPSAN DA BIR PROBLEM OLMAZ.HEMDE BANKANIN EMRIVAKİ KURUNDAN KURTULMUŞ OLURSUNUZ.

 

SORU: MAL VE HİZMET ALIŞLARINA AİT FATURANIN ZAMANINDA İŞLENMEMESİ DURUMUNDA ,BİR SONRAKİ AYDA VE AYNI YILIN DİĞER BİR AYINDA İŞLENMESİ DURUMUNDA İNDİRİLECEK KDV DEN YARARLANACAKMI.

ÖRNEĞİN: 2007/3 AYINDA ALINAN BİR MAL ALIŞ FATURASI ZAMANINDA İŞLENMEYİP 2007/5 AYINDA İŞLENSE BU KDV DEN YARARLANABİLECEKMİ YANİ İNDİREBİLECEKMİ.CEVAT KEREM

 

CVP-YIL ATLAMAMAK KAYDIYLA ÖNCEKİ AYLARIN FATURALARINI İŞLEYİP KDV LERİ DE İNDİRİM KONUSU YAPABİLİRSİNİZ.

 

SORU: TAM İSTİSNA KAPSAMINDA MAL VEYA HİZMET SATIŞI YAPAN MÜKELLEF  BU MAL VE HİZMETLER İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU İNDİRİLECEK KDV Yİ NASIL ALACAK KISACASI BU KONU İLE İLGİLİ BENİ AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM.CEVAT KEREM

 

 

CVP-TAM İSTİSNALAR KDV KANUNUNUN 32.MADDESİNDE SAYILAN MADDELERLE DÜZENLENMİŞ İSTİSNALARDIR.İADE DE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.KDV KANUNUN 30.MADDESİNE İSTİNADEN GİDERE YAZILIR. ÖRNEĞİN ÖZÜRLÜLERE YÖNELİK BAZI ÜRÜNLER KDV DEN MUAF SATILIR,SON KULLANICIYA 32.MADDEYE GÖRE TAM İSTİSNA OLAN BU SATIŞ İLE İLGİLİ YÜKLENİLEN KDV İADE EDİLMEZ,GİDERLERE YANSITILIR.ANCAK KISMİ İSTİSNA SÖZ KONUSU İSE İADEDEN SÖZ EDİLEBİLİR.

 

 

 

SORU: FİRMAMIZ TEKNE İMALATI YAPMAKTADIR, ÜRETİM YAPARKEN ALDIĞIMIZFATURALARIN BİRÇOĞU KDV'DEN MUAF(13/A) DIR. BİZ YAPTIĞIMIZ TEKNEYİİHRAC EDİYORUZ.ŞİMDİ KDV DEN MUAF MALZEME ALIYORDUK AMA BAZI MALLARIDA KDV Lİ ALMIŞTIK. 50,000 YTL CİVARINDA KDV VAR. İHRACAT YAPARKEN 85,000YTL KAR İLE TEKNEYİ SATTIK.
* ŞİMDİ HOCAM KDV İADESİ ALABİLİR MİYİZ?
* KDV İADESİ ALIRKEN TEKNEDEN ELDE ETTİĞİMİZ KAR İLE KDV İADESİ ORANLANIR MI?ŞÜKRÜ DEMİR

 

CVP-İHRACATTA KDV İADESİ,İHRACATA KONU TESLİMİNİZLE İLGİLİ SİZİN YÜKLENDİĞİNİZ KDV DİR.DOLAYISIYLA İHRACATINIZLA İLGİLİ ÜRÜNÜ ELDE ETMEK İÇİN ÖDEDİĞİNİZ KDV LERİN İADESİ SÖZ KONUSUDUR.BU İADE TUTARIDA SİZİN KESTİĞİNİZ TESLİM İN KDV Sİ KADAR OLAMAZ HALİYLE.ÇÜNKÜ KAR MARJINIZIN KDV Sİ İADESİ YUKARDA İZAH ETTİĞİM NEDENDEN DOLAYI İADEYE KONU DEĞİLDİR.ANCAK İHRAÇ KAYITLI TESLİM YAPMIŞ OLSAYDINIZ DURUM DEĞİŞİRDİ.

 

SORU: 5 SİGORTA ŞİRKETİNİN ACENTELİĞİNİ YAPMAKTAYIZ:

6802 SAYILI GİDER VERGİSİ KANUNUNUN 85 NOLU TEBLİĞE GÖRE ,25/04/07 TARİHİNDE X MÜŞTERİMİZE 880,40.- YTL TUTARINDA POLİÇE TANZİM EDİLDİ 41,93 BSMV -  124,14 KOMİSYON GELİRİMİZİ KAYITLARIMIZA ALDIK.04/05/07   “         POLİÇENİN  BEDELİNİN BANKA HESABIMIZA ÖDEMESİ YAPILMIŞ OLUP SÖZKONUSU POLİÇE 11/05/07 TARİHİNDE KÖKTEN İPTAL EDİLMİŞTİR. VERGİ VE KOMİSYONDA AYNI TUTARLARDA MUHASEBE KAYITLARINA ALINMIŞTIR. BU DURUMDA NİSAN/07 DÖNEMİNE AİT SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİ BEYANNAMEMİZDE 41,93 YTL BSMV ÖDENDİ ANCAK YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE POLİÇENİN İPTALİ BİR SONRAKİ AYDA GERÇEKLEŞTİĞİ İÇİN VERGİNİN TAMAMINI MAHSUP EDEBİLİRMİYİZ? POLİÇE BEDELİNİNDE 880,40 YTL ÖDEMESİNİN  ACENTEMİZE YAPILDIĞINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK.NURİYE RODOPLU

 

CVP-BANKA VE SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİNİN DOĞMASI İÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİNCE BİR MUAMELE YAPILMASI VE BU MUAMELE SONUCUNDA LEHE NAKDEN VEYA HESABEN PARA ALINMASI GEREKMEKTEDİR. DÜZENLENEN SİGORTA POLİÇELERİNE İLİŞKİN OLARAK SİGORTA ŞİRKETLERİNİN SORUMLULUĞU POLİÇEYE BAĞLI PRİMİN TAMAMININ VEYA TAKSİTLE ÖDENMESİ KARARLAŞTIRILMIŞSA İLK TAKSİTİN TAHSİLİ İLE DOĞMAKTADIR. BU NEDENLE, SİGORTA MUAMELESİNİN DÜZENLENME VE İPTAL İŞLEMİNİN AYNI VERGİLENDİRME DÖNEMİ İÇİNDE YAPILMASI VE İPTAL EDİLMİŞ POLİÇEYE İLİŞKİN PRİMİN TAMAMININ YA DA TAKSİT TUTARININ ÖDENMEMİŞ OLMASI HALİNDE, SİGORTA ŞİRKETLERİ TARAFINDAN İPTAL EDİLEN SİGORTA MUAMELELERİNE İLİŞKİN PRİMLERİN TAMAMI O DÖNEMİN VERGİ MATRAHINDAN İNDİRİLEBİLİR.BU HUSUSTA 85 NOLU GIDER VERGISI TEBLIGINE BAKABILIRSINIZ.

 

SORU: 1 YIL ÖNCE SİGORTALI OLARAK İŞE GİRDİĞİM FAB. DA MART AYINDA İŞ KAZASI SONUCU SOL ELİMİ KESTİRDİM AMELİYAT SONRASI 4 AYDIR RAPORLU TEDAVİM SÜRÜYOR VE TEDAVİ BİTTİ SAYILIR BAŞ PARMAĞIM KAVRAMA YETENEĞİNİ VE3 PARMAĞIMDA ÇALIŞMA SORUNU VAR DOKTORUM İŞ KAYBI KİTABINA BAKTIĞINDA AŞAĞI YUKARI % 49 GİBİ İŞ KAYBI SÖZ KONUSU OLDUĞUNU SÖYLEDİ 2000 TARİHİNDE SİGORTAM BAŞLADI FAKAT HERYIL DÜZENLİ YATMADI ŞU ANDA 1000 GÜNLÜK SİGORTALIYIM EĞER %49 ALIRSAM KAÇ GÜN ÇALIŞMALIYIM VE KAZAYI İŞ YERİNDE GEÇİRDİĞİM İÇİN BAZI HAKLARIM VARMI .AHMET YUVA

 

CVP-MALÜLEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN ÖNCE SOSYAL SİGORTALAR KURUMU HASTANELERİNİNSAĞLIK KURULLARINDAN  MALÜL  OLDUĞUNU GÖSTEREN SAĞLIK KURULU RAPORU ALINMASI ŞARTTIR. BUNUN DIŞINDA SİGORTALININ EN AZ 1800 GÜN VEYA BEŞ YILDAN BERİ SİGORTALI OLUP SİGORTALILIK SÜRESİNİN HER YILI İÇİN ORTALAMA OLARAK EN AZ 180 GÜN PRİM ÖDEMİŞ OLMASI GEREKİR.ÇALIŞMA GÜCÜNÜN EN AZ 2/3'ÜNÜ KAYBETMEMİŞ KİŞİLER MALULEN EMEKLİ OLAMAZ. ÇALIŞMA GÜCÜNÜN EN AZ 2/3'ÜNÜ KAYBETMİŞ ANCAK, İLK İŞE GİRİŞ TARİHİNDE DE AYNI HASTALIĞI MEVCUT OLAN KİŞİLER MALULEN EMEKLİ OLAMAZ.

  MALULEN EMEKLİLİK TALEPLERİNİZDE DOSYANIZ ÖNCELİKLE SSKB SAĞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE İNCELENEREK BİR KARARA BAĞLANIR. ANCAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN BU KARARINA İTİRAZDAN SONRA DOSYA YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLEBİLİR.

  MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNİZ GENEL MÜDÜRLÜKÇE REDDEDİLİRSE VE SİZ İTİRAZ DİLEKÇENİZDE "DOSYAMIN YÜKSEK SAĞLIK KURULUNDA İNCELENMESİNİ İSTİYORUM."İFADESİNİ KULLANMAMIŞ İSENİZ DOSYANIZ YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA

GÖNDERİLMEZ. ANCAK BİR KEZ DAHA GENEL MÜDÜRLÜKÇE İNCELENEREK KARARA BAĞLANIR.

   İTİRAZ DİLEKÇENİZDE "YÜKSEK SAĞLIK KURULU" İFADESİNİ KULLANDINIZ AMA AYNI ZAMANDA DOSYA İÇERİSİNDE YENİ TARİHLİ BİR SAĞLIK KURULU RAPORU DAMEVCUT İSE DOSYANIZ YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLMEZ. YENİ SAĞLIK KURULU RAPORUNUZ DA DAHİL OLMAK ÜZERE DOSYANIZ BİR KEZ DAHA GENEL MÜDÜRLÜKÇE İNCELENEREK KARARA BAĞLANIR. MALULEN EMEKLİ OLMAK İSTİYORSANIZ  SİGORTA İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAHSİSLER DAİRE BAŞKANLIĞI'NA BAŞVURULMASI GEREKMEKTEDİR.

 

SORU: BİR SÜRE ÖNCE 5569 SAYILI KANUN HAKKINDA İNTERNETTE YAYINLADIĞINIZ YAZINIZI OKUDUM. ANADOLU YAKLAŞIMI UYGULAMASI İÇİN BİZ DE BANKAMIZA BAŞVURDUK AMA BU KONU HAKKINDA KİMSE TAM VE YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL. BİZ HALKBANKASIYLA UZUN YILLARDIR ÇALIŞMAKTAYIZ. BANKADAKİ KREDİLİ MEVDUAT HESABIMIZDAN KAYNAKLANAN BORCUMUZU 2003 YILINDA MARUZ KALDIĞIMIZ EKONOMİK KRİZ ŞARTLARINDAN DOLAYI SAĞLIKLI ŞEKİLDE ÖDEYEMEDİĞİMİZ İÇİN BANKA TARAFINDAN ANA BORCUMUZ OLAN 22.000 YTL LİK TUTARA FAİZ İŞLETİLEREK İŞLETMEMİZİN DÜKKANINA HACİZ KARARI İLE EL KONULDU VE DÜKKAN, 50.000 YTL DEĞER BİÇİLEREK BORCUMUZUN FAİZİNE SAYILDI. BANKA ANAPARA ÜZERİNDEN YENİDEN FAİZ YÜRÜTEREK 22.000 YTL LİK BORCUMUZU 32.000 YTL YE ÇIKARDI.YAKLAŞIK BİR AY KADAR ÖNCE ANADOLU YAKLAŞIMINDAN FAYDALANMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLARIMIZI HAZIRLAYARAK BANKAYA BAŞVURDUK BANKA YETKİLİLERİ DOSYAMIZI İNCELEYEREK KANUNUN GETİRDİĞİ KOLAYLIKLARDAN FAYDALANABİLECEĞİMİZİ VE BORCUMUZU, ÜZERİNE EKLENMİŞ OLAN FAİZİ DÜŞEREK 24 AY VADELİ OLARAK ÖDEYEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER. BİZ ÇERÇEVE ANLAŞMASINI İMZALAMADAN ÖNCE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUZ. BU UYGULAMA İLE FAİZ SİLİNEBİLDİĞİNE GÖRE DAHA ÖNCE EL KONULAN DÜKKANIMIZ ÜZERİNDEKİ HACİZ İŞLEMİ KALKMIŞ OLUYOR MU. BU KONUDA BİZİ AYDINLATABİLİR MİSİNİZ.

 

CVP-5569 SAYILI KANUN UN SÜREÇLERİNE GÖRE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN VE  YAPILANLAR İLE BELKİ DAVA KONUSU OLABİLECEK SÜREÇLERİ DE YAŞAYACAĞINIZ DURUMLAR MEVCUT BENCE,31/10/2006 TARİHİ İTİBARİYLE BU KURULUŞLAR NEZRİNDE DONUK VEYA ŞÜPHELİ ALACAKLAR HESABINA İNTİKAL ETMİŞ BULUNAN KREDİ BORÇLARINA İLİŞKİN OLARAK VAR OLAN KANUNİ HAKKINIZ İLE İLGİLİ 27.12.2006  TARİHİNDEN SONRA  MI  HACİZ VE SATIŞ YAPILDI.ÖNEMLİ OLAN BENCE BU,EĞER HACİZ VE SATIŞ İŞLEMLERİ 27.12.2006 TARİHİNDEN SONRA YAPILMIŞ İSE KAZANILMIŞ HAKLARINIZI YARGIDA ARAMALISINIZ,BANKA İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA GERİYE DÖNMEZ ÇÜNKÜ.TAMAMIYLE HUKUKİ BİR SÜREÇ VE AVUKAT ARKADAŞIN YÖNLENDİRMESİ GEREK.